Левски постигна победа с 4:1 над Витоша (Бистрица) на свой терен в среща от 9-ия кръг на Първа лига.

С тази победа "сините" са лидери в класирането с актив от 22 точки докато "тигрите" са на 10-ата позиция с 10 точки.

Първото попадение в мача бе дело на Яблонски, който се разписа още в 3-ата минута. В 52-ата минута и Кабрал се разписа, за да "убие" каквато и да било интрига в срещата.

Третото и четвъртото попадение бяха дело на Костов, който вкара в 65-ата и 74-ата минути. За гостите почетното попадение бе дело на Долапчиев, който се разписа в 83-ата минута.

"Сините" пропуснаха и дузпа чрез Паулиньо в 63-ата минута. 

Този успех е много важен за тима на Славиша Стоянович, тъй като идва след неприятната загуба от Локомотив (Пловдив), която дойде в миналия кръг след много добра серия от победи преди това.


Домакините започнаха мача много силно и в 3-ата минута стигнаха до попадение, след като Яблонски бе точен след ъглов удар и прати топката неспасяемо във вратата на младия страж на "тигрите" Християн Василев.

Минути след това Кабрал пробва удар, който обаче бе неточен. През следващите минути домакините диктуваха темпото на игра, но така и не успяха да стигнат до чисти голови положения.

В 17-ата минута левскарите направиха голям пропуск. Обертан направи страхотен рейд и имаше супер шанс да завърши атаката с гол, но вместо това предпочете да потърси противников играч.

Две минути след това домакините имаха нов шанс, след като Костов отправи бомбен удар от границата на наказателното поле, но в крайна сметка стражът на Витоша изчисти топката в корнер.

В 20-ата минута Яблонски бе близо до втори гол в мача, но Василев парира добре неговия удар. 

Минути след това Костов направи пропуск на празна врата след пас на Обертан и тотално разочарова домакинските фенове.

Пет минути преди почивката Левски имаше пореден шанс за гол, но Обертан от точката на дузпата пропусна голяма възможност и след удара му топката не влезе във вратата.

Второто полувреме започна също силно за "сините" и в 52-ата минута те стигнаха до второ попадение. 

Паулиньо направи чудесен пробив отляво и намери Кабрал, който с мигновен удар не остави шансове на противниковия вратар. През следващите минути доминацията на домакините бе пълна.

В 62-ата минута Левски получи правото да изпълни дузпа след нарушение срещу Паулиньо, но ударът на бразилеца бе спасен от противниковия вратар.

В 65-ата минута Станислав Костов направи преднината на домакините класическа. Паулиньо видя Мариани, който подаде към нападателя и последният от добра позиция не сгреши.

В 74-ата минута Цветкович видя непокрития Костов, който от няколко метра засече топката, за да направи преднината на домакините още по-убедителна.

В 83-ата минута Долапчиев вкара почетен гол за гостите след удар от няколко метра, а до края срещата просто се доиграваше. 

ЛЕВСКИ - ВИТОША 4:1
1:0 Яблонски 3
2:0 Кабрал 52
3:0 Костов 65
4:0 Костов 74
4:1 Долапчиев 83

ЛЕВСКИ: Полачек, Горанов, Яблонски, Белаид, Цветкович, Белмонт, Мариани, Кабрал, Обертан (85 - Вашчук), Костов (76 - Ривалдиньо), Паулиньо (70 - Нашименто)

ВИТОША: Василев, Гочев, Милчев, Мутафчийски, Котев, Гьонов, Лазаров, Вълчанов, Садула, Кутев (70 - Амзин), Долапчиев