Ръководството на Левски ще вкара предпазна клауза в новия договор на Давид Яблонски, пише "Тема спорт". В момента двете страни преговарят за споразумение помежду си до лятото на 2021 година. Сегашният контракт на Давид изтича в края на сезона.

Заради факта, че преди дни Яблонски бе осъден в родината си на 18 месеца условно и глоба за манипулиране на мачове, когато е играл за Теплице като юноша, от клуба ще вкарат специална клауза в договора на играча, с която ще се защитят от евентуални последици.

Причината е, че ако в Чехия потвърдят присъдата на по-горна инстанция, то е много вероятно Яблонски да бъде наказан от ФИФА.

Gol.bg припомня, че с изтичащи договори на "Герена" са още Габриел Обертан, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Преговорите с тях са в напреднала фаза, като френската звезда вече разкри, че е близо до ново споразумение.

В настоящият контракт на сърбина пък има клауза за продължаването му за още 12 месеца и Левски ще я активира. Най-неясно изглежда положението с Кабрал. Едва ли обаче ще има проблеми, защото крилото се превърна в твърд титуляр под ръководството на Славиша Стоянович.