В днешната контрола срещу Локомотив София Славиша Стоянович ще даде шанс на играчи, които получават по-малко игрови минути до сега през сезона. Проверката на стадион "Георги Аспарухов" стартира в 17:00 часа. 

Ще бъде отворен само сектор А. Наставникът на сините няма да може да разчита на националните състезатели Иван Горанов, Николай Кръстев (младежи) и Холмар Ейолфсон (Исландия), който онзи ден си вкара автогол срещу Франция. 

Със сигурност срещата пропускат Габриел Обертан, Паулиньо и Серджиу Буш, които се оплакват от травми, но първите двама ще са готови за гостуването на Лудогорец следващата седмица. Трайно контузен е Ривалдиньо, който през тази седмица претърпя операция. 

По всяка вероятност Стоянович ще даде почивка и на някои от неизменните титуляри през този сезон като Милош Цветкович, Давид Яблонски и Кали Тиам, пише "Тема спорт". Шанс да впечатлят треньора ще получат Луи Нганиони и Луан Виана, които все още чакат официалния си дебют за сините. 

Двамата бяха привлечени през септември, но още не са попадали в групата за официален мач. Контролата с железничарите ще е важна за португалеца Филипе Нашименто. 

Той е пределно мобилизиран да докаже на Стоянович, че статутът му на твърда резерва е незаслужен. В проверката участие ще вземат и направилите добро впечатление с включванията си от пейката Богдан Вашчук и Нуно Рейш.