Вчера Gol.bg първи и единствен съобщи, че Васил Божков най-вероятно ще стане финансов благодетел на Левски и днес новината започна да се потвърждава.

Преди минути репортер на нашата медия разбра, че една от фирмите на Божков може да стане официален спонсор на "сините" в началото на следващата година и да налива сериозен капитал на "Герена".

Това ще бъде или "Национална лотария" или друг клон свързан с букмейкърската дейност на бизнесмена.

Вчера от Левски отричаха пред наши колеги от други електронни издания за подобни действия, но днес плочата се обърна, а не се знае какво ще стане до края на годината. 

Както е известно, Васил Божков беше собственик на вечния съперник на Левски – ЦСКА в периода между 1999 г. и 2006 г. Още тогава се говореше усърдно, че милиардерът е голям привърженик на Левски и сърцето му е на „Герена“. Божков имаше мерак да се върне в ЦСКА, когато „червените“ банкрутираха, но вместо него на „Армията“ дойде Гриша Ганчев.

Според нашите източници „сините“ са тръгнали много смело по пътя на фалиралото дружество на ЦСКА, като към днешна дата имат над 20 млн. лева дългове.

Божков е готов да се заеме с трудната задача да гарантира доброто бъдеще на Левски, въпреки не особено цветущото финансово положение на „Герена“.

Екип на Gol.bg