Левски ще се раздели с най-добрия си играч Габриел Обертан през зимния трансферен прозорец, научи Gol.bg. Новината разкри близък до французина, който потвърди за намеренията на ръководството на “сините“.

Наскоро офанзивният полузащитник подписа нов договор до 2021 година. Това стана дни след загубата на Левски от Лудогорец. За да угоди на Обертан обаче, ръководството на „сините“ даде на френската си звезда бомбастична за българските стандарти заплата от 45 000 евро на месец!

С подобни възнаграждения могат да се похвалят единствено звездите на Лудогорец. Абсолютен рекордьор в това отношение е голмайсторът на „орлите“ Клаудиу Кешеру, който се разписва срещу 65 000 евро на месец.

На „Герена“ обаче нямат приходите на Лудогорец и са предприели стратегическия ход да дадат тлъстите пачки на Обертан за два месеца, след което да го продадат изгодно в чужбина. Така за ноември и декември „сините“ ще „олекнат“ с 90 000 евро.

Говори се, че Левски се надява да получи поне 1,5 млн. евро за голямата си звезда. 29-годишният Обертан е сред лидерите на отбора, но не е особено ефективен, ако се гледа статистиката му. Този сезон французинът е изиграл 15 мача в Първа лига и все още няма отбелязан гол, като е дал 4 асистенции. Разбира се, статистиката не отчита попадението в дербито с ЦСКА, което бе записано като автогол на вратаря на „червените“ Витаутас Черниаускас.

Една от вероятните дестинации за Обертан е Мейджър Сокър лигата на Съединените щати и Канада. Не е тайна, че приятелката му Ейша е американка, заради което „го бута“ за трансфер зад Океана.