Крилото Жерсон Кабрал също може да осребри доброто си представяне от началото на първенството. На този етап той все още не е приел офертата, която му е отправена, за да остане на „Герена“.

Според запознати Кабрал се намира в положението на Давид Яблонски. И той също иска по-сериозно увеличение на заплатата си от това, което му е предложено до момента. 

Освен това, Жерсон е попаднал в полезрението на чужди отбори, които с нетърпение следят развитието около преговорите му с Левски. 

Те се надяват да спечелят при евентуална лоша развръзка на „Герена“, пише „Меридиан мач“. Твърди се, че турски клубове са готови да му завъртят главата, ако до Нова година не преподпише с Левски. 

Добра реклама за Кабрал е и Гари Родригес, с когото са братовчеди. Бившият футболист на „сините“ прави фурор в Галатасарай и това е насочило клубове от югоизточната ни съседка към роднината му. 

Самият Жерсон също призна в изказвания пред холандски медии, че не знае как ще се развие бъдещето му и гледа на Левски като на трамплин, какъвто се оказа и за Гари.

Юношата на Фейенорд има до този момент 4 гола и 3 асистенции на сметката си. Кабрал обаче няма да може да подобри тези показатели днес срещу Ботев, защото е наказан.