Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев няма да започне работа в Левски.

Той е отклонил офертата на "сините" тази сутрин, след като преди няколко дни се е запознал с положението на клуба. Бившият журналист е получил наръч от документи, сред които счетоводен баланс, списък с кредитори и др. След обстойното им разглеждане Колев е решил да не приеме предложението на Спас Русев, съобщава Спортал.

То беше отправено още през есента и се очакваше шефът в БФС да започне официално работа на "Герена" на 1 януари. Но тежкото положение в Левски най-вероятно е отказало Колев от новото предизвикателство.

Новината е голям удар за 26-кратния шампион на България, който усилено търси нов силен човек да поеме управлението. Евентуално започване на Колев можеше да накара и легендата Наско Сираков да се върне в Левски, тъй като двамата поддържат отлични отношения. За момента отпада и този вариант.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович също се надява възможно най-скоро в клуба да пристигне нов директор, който да му помогне в спортно-технически аспект.

Още от края на 2018 г. негативните новини заливат "сините" и няколко фирми поискаха клубът да бъде пратен в несъстоятелност, тъй като не им е платено. Част от исковете бяха оттеглени, не е изключено да има и още компании, които ще предявят претенции.

По неофициална информация Левски дължи и пари за входящите трансфери на Холмар Ейолфсон, ненужният Филипе Нашименто и за още чуждестранни футболисти. За капак селекцията зацикли, като единственият нов играч до момента е завърналият се Николай Михайлов.