Бившият селекционер на Казахстан Станимир Стоилов побърза да разсее информациите в зародиш, че има вероятност да се завърне в Левски.

По-рано днес Мъри официално си тръгна от бившата съветска република, а треньорът на "сините" Славиша Стоянович е пред напускане, за да поеме Латвия. Стоилов обаче е категоричен, че иска да продължи кариерата си в чужбина, като не е изключено завръщане в Астана. 

"Ръководството изяви желание и аз приех и така прекратихме договора с националния тим на Казахстан. Във футбола всяко нещо има начало и край. Няма нищо страшно. Желая успех на националния тим на Казахстан в следващите мачове, както и на новия селекционер. За времето, което бяхме начело, искахме да променим мисленото и настройката, и начина на игра".

"В националния вкарахме много играчи между 18 и 21 години. Това бе важна задача, с която мисля, че се справихме. Казахстан има подмладен отбор и мисля, че ще покаже добри игри и резултати. Мисля, че Казахстан се явява фаворит в следващата Лига на нациите", заяви Мъри пред "Дарик радио".

Относно бъдещето си, Стоилов заяви: "Ще търся сериозен клуб, който да отговаря на моите желания и амбиции. Естествено трябва и желание от даден клуб. Ще се опитам да е в друга държава, не в България. Винаги ми е приятно, когато става дума за Левски. Сега обаче тимът си има треньор, който трябва да води подготовката, трябва да готви отбора за следващия кръг и по никакъв начин не трябва да се създава напрежение и не искам да се създава такова с моето име. Левски си има треньор и той трябва успешно да завърши сезона", добави Стоилов.