Славиша Стоянович повече няма да бъде треньор на Левски. Специалистът се е разбрал с новото ръководство на "сините" да скъса договорните си взаимоотношения с клуба и да поеме националния отбор на Латвия.

Асен Букарев и Димитър Иванков остават на лагера на Левски в кипърския курорт Агия Напа, докато Стоянович и останалите му помощниците Небойша Милошевич и Енвер Чирич ще си тръгнат във вторник.

Тогава ще стане ясно и кой ще бъде треньор на Левски, като повечето предварителни информации сочат към Георги Дерменджиев, който направи име начело на Лудогорец.

Както е известно, Стоянович пристигна "Герена" през лятото на 2018 година, когато замени Делио Роси след отпадането от Вадуц. Той записа 20 мача начело на отбора, в които "сините" постигнаха 13 победи, две равенства и пет загуби, три от тях в последните шест кръга, които отдалечиха Левски от върха.

"Сините" имат актив от 41 точки след първите 21 кръга на Първа лига, заемайки трето място във временното класиране и изоставяйки на 10 точки от Лудогорец и на 4 от ЦСКА. Освен това, финалистът за Купата на България от миналия сезон отпадна от турнира още на 1/8-финалите срещу Черно море, когато отстъпи за пореден път след изпълнение на дузпи.