Новият изпълнителен директор на Левски Павел Колев заяви в прав текст, че клубът официално ще има нови собственици съвсем скоро.

В същото време стана ясно, че Левски ще работи предимно с български треньори и футболисти от този момент нататък. Колев подкрепи решението да назначи Георги Дерменджиев за треньор и добави, че бившият треньор на Лудогорец така или иначе е един от най-успешните родни специалисти в последните години.

"Бях потърсен от следващите собственици на Левски, така се промениха нещата. Ще разберете кои са след Общото събрание”, коментира решението си Павел Колев.

"Защо се спряхме на Георги Дерменджиев? Той е един от най-успешните, ако не и най-успешният български треньор на клубно ниво през последните 10-15 години. От тази гледна точка, не беше голяма дилема. По-скоро трябваше да разговаряме с него, за да видим дали той ще се съгласи да реагира толкова бързо, тъй като сме в цайтнот", каза той.

"Раздялата със Славиша Стоянович е по взаимно съгласие. И двете страни разговаряхме с него, той се съгласи с нашите аргументи. За нас е добре, че залагаме на български треньор, защото концепцията на Левски ще бъде да работи почти изцяло с български футболисти. Най-добрият вариант за тях е да работят с български треньор", добави Колев на заминаване за Кипър.

"Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за още две години. Когато Левски е бил силен, гръбнакът на отбора е бил с български футболисти. Ще отнеме известно време, но това е посоката", продължи изпълнителният директор на Левски.

"До края на този сезон най-вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим за тази позиция - спортен директор или главен скаут. Работи се по организационната структура на клуба и започваме почти от нулата", каза още той.

Запитан дали Левски ще има възможност да играе международни мачове през следващия сезон, Колев отговори: "Опасност за европейския лиценз на Левски няма".