Контрол на топката, добър футбол и победи - това ще бъде философията на Левски под ръководството на новия старши треньор Георги Дерменджиев. Той подписа договор за шест месеца с опция за две години по-рано днес, след което проведе и първата си тренировка със "сините" на зимния лагер в кипърския курорт Агия Напа.

"Всичко е в движение. Момчетата на този етап са на добро ниво. Тренираме, има и запланувани разговори с всеки поотделно. Така правим, че да няма сътресения, а да разбера каква необходимост имат, как се чувстват и какви характери са. Запознат съм с отбора дотолкова, доколкото гледам мачовете. Може и да ги гледам детайлно, но за мен е важно какви характери са, каква психология има в отбора", каза той.

"За себе си имам определена философия. Моят стил се изгражда върху контрола на топката, но това зависи и от индивидуалността на футболистите. За половин сезон обаче се смениха трима треньори и това се отразява върху тях. Всеки има изисквания, така че аз се старая да не правим резки завои, а да работим постепенно върху това, което искам аз", добави новият старши треньор на Левски.

"Феновете чакат нещо по-добро и с право го чакат. Това е темпераментна публика и аз я уважавам. Те обаче знаят, че когато започва един проект, а аз съм убеден, че той е добър, има нужда от време. Аз ще работя върху това отборът да играе добър футбол, да ги радва и да има победи. Но това не се прави с магическа пръчка. Знаете колко време трябва на един отбор да се изгради и да стане константа. Надявам се отборът да просперира и да върне успехите си", продължи Дерменджиев.

Относно срещата си със Славиша Стоянович и неговите помощници вчера, Дерменджиев заяви: "В 21-и век сме и сме цивилизовани хора и интелигентни хора. Интересуваха ме някои неща, върху които са работили предварително. Каквото питах, те ми дадоха отговор, за което благодаря".