Треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че продажбата на Габриел Обертан е станала по негово желание.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед ще продължи кариерата си в турския Ерзурумспор, а в касата на "сините" ще влязат около 2 милиона евро.

"Трансферът е желание на Обертан и мениджъра му. Той беше основен футболист, имаше добри мачове, но вървим напред, ще се опитаме да компенсираме. Ще се справим. Принципно създаваме трудно голови ситуации, може да има определени притеснения", заяви Дерменджиев след загубата с 1:2 от полския Висла Плоцк в контролна среща.

Спецът разясни още, че Жерсон Кабрал не е взел участие в проверката заради мускулен проблем, но би трябвало да е готов за следващия мач с руския Урал в събота. Договорът на крилото е до края на сезона и се появиха информации, че и той може да напусне "Герена".

Относно второто поредно поражение на Левски под ръководството на Дерменджиев, тактикът обясни, че лошите резултати могат да се отразят негативно в психологически план. "Когато отборът се успокои от всички промени, ще бъде много по-различно", гарантира той.

"Малко по-малко добиваме облика, който искам. Нещата ще се стабилизират. Допуснахме голове след индивидуални грешки. Нямаме оправдание, но ще наберем скорост", завърши Дерменджиев.