Левски допусна трета поредна загуба в контролите под ръководството на новия треньор Георги Дерменджиев, след като падна с 1:2 от деветия в руския футболен елит Урал на лагера в Кипър.

Дерменджиев не можеше да използва в спаринга Жерсон Кабрал и Антони Белмонт. Кабрал се възстановява от контузия на десния прасец, а Белмонт има болки в кръста. Двамата тренираха индивидуално тази сутрин в Агиа Напа.

Руснаците започнаха силно двубоя и с два ранни гола взеха инициативата.

Урал поведе още в третата минута, когато след атака от дясно Николай Димитров пусна пас по тревата към Андрей Панюков около точката на дузпата и нападателят стреля към вратата. Николай Михайлов изби с крак, но Панюков се ориентира най-бързо в ситуацията и направи добавка отблизо за 1:0 за Урал.

В деветата минута руснаците удвоиха аванса си. След центриране от корнер и кратко разбъркване в наказателното поле Панюков отново вкара с удар от 4-5 метра.

Постепенно Левски заигра по-добре и определено доминираше във втората половина на първото полувреме.

В 37-ата минута Серджиу Буш пресече една лошо върната топка в дясно в наказателното поле и върна на Богдан Вашчук, който шутира от ъгъла на пеналта но вратарят Ярослав Годзюр изби.

Левски игра по-добре и след почивката и в 51-ата минута върна едно попадение. След страхотен пробив на Паулиньо от ляво бразилецът стреля, но ударът му бе спасен, а Станислав Костов вкара при добавката.

До края "сините" бяха по-активни, но не успяха да стигнат до равенството. Следващата проверка на левскарите в Кипър ще бъде на 5 февруари срещу Судува (Литва).