С привличането на Ва­лери Божинов Левски поч­ти сигурно ще се раздели с младия си нападател Илия Димитров, който ще бъде преотстъпен на Ботев Враца, пише "Тема спорт". 

22-годишният фут­болист трудно ще се пре­бори за място в състава и най-вероятно отново ще бъ­де преотстъпен (той вече има престои в Пирин Благое­вград и Локомотив София, ка­то дори бе голмайстор на столичните железничари във Втора лига). 

През есента Ди­митров взе участие в едва 3 срещи на сините, в които престоя на терена 28 мину­ти. Той започна отлично сезо­на - донесе победата в първия кръг при гостуването на Бо­тев Пд (1:0). Във втория асистира за едно от попаденията в мрежата на Черно море (2:2). След това обаче бе на­легнат от травми. 

Общо със синята фланелка Димитров има 15 срещи във всички тур­нири. Той дебютира за тима на 3 ноември 2013 година при 4:1 над Пирин Гоце Делчев на "Герена".

На лагера в Кипър Илия игра и в четирите контроли на Левски. Той престоя на тере­на общо 142 минути. В повече­то време бе пускан като кри­ло, а не на върха на атаката.