Близо половин година след като стана ясно, че Левски иска да привлече капитана на Берое Мартин Райнов, трансферът беше осъществен. Той е първи за новата власт в “синия” клуб в лицето на изпълнителния директор Павел Колев.

26-годишният Райнов бе пред преминаване на “Герена” още през август 2018-а. Тогава обаче до разбирателство между двете страни не се стигна и халфът остана в Берое. Освен за старозагорския отбор Райнов е ритал още за Етър, Сливен, Банско, Хасково, Локо (ГО) и Локо (Пд).

Полузащитникът е първият българин, когото Левски купува след пауза от над 2 години, припомня "24 часа". Предишният бе Антон Огнянов. В края на януари 2017 година за него бяха платени 25 хил. евро на Дунав. 

В периода след това пари бяха инвестирани в българин единствено с наема за Антонио Вутов от Удинезе. Не е ясно сега колко взема Берое за Райнов, но сумата е малка с оглед на изтичащия му през лятото договор.

Иначе записалият 6 мача за националния отбор халф дава началото на анонсираната преориентация към български футболист в новия Левски. 

Очаква се той да бъде последван от двама бивши футболисти на “сините” - Валери Божинов и Живко Миланов. Столичани искат да си върнат и Галин Иванов от Славия, а цел №1 за нов защитник е Кристиян Димитров от Ботев (Пд).