Новото попълнение на Левски Валери Божинов, който в четвъртък подписа договора си с клуба, даде първото си интервю пред клубната телевизия. 

В него нападателят заяви, че има голямо желание да помогне на Левски да се върне на върха и си постави за цел да научи чужденците в състава какво означава да носиш синята фланелка.

"Виждам един добър колектив с доста чужденци. Момчетата са отворени, говорят с мен. Има доста млади момчета, които искат да комуникират с мен. Дойдох да помогна на Левски, да направим този колектив още по-добър и да върнем клуба там, където му е мястото", каза Божинов.

"Надявам се и още българи да дойдат в отбора. Духът на Левски е голям, а успехите винаги са идвали, когато ядрото от играчите е било българско. Не подценявам чужденците, те са доста добри футболисти, но им липсва увереност. Надявам се да им помогна да разберат какво е Левски и да не идват тук само да отбиват номера. Аз лично не съм тук, за да отбивам номера и ще направя всичко, за да накарам чужденците да знаят за какво играят, когато облекат синята фланелка. Говорих с треньора Георги Дерменджиев, готов съм да тренирам. Днешният ден бе емоционален и тежък за мен. Тръгнах си със сълзи от Ботев Враца, но имам голямо желание да постигна нещо с Левски. Конкуренцията в атака е нещо хубаво, тя ще вдигне класата".

"Нормално е тук да има големи, доказани футболисти. В Реал и Барселона има по 22-ма изявени футболисти. Нормално е и в Левски да е така. Щом си в Левски, значи си доказан играч. Надявам се всеки, който облече синята фланелка, да оставя сърце и душа на терена. Не може да се печели всеки мач, но хората оценяват, когато играеш със сърце и душа. Феновете това искат, това е закон. Оставиш ли сърце и душа на терена, никой не може да ти каже нищо. Променим ли манталитета, ще вървим напред", заключи бившият играч на Ювентус, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон.