Бившият вицепрезидент на ЦСКА Евгени Горанов направи шокиращо разкритие. Той заяви, че вечният съперник Левски е подкупил петима футболисти на "червените" при историческия разгром със 7:1 в полза на 26-кратния шампион на България.
 

"Истината за тази загуба с 1:7 е много болезнена. Пазя я много време, но понеже е минало доста време, ще ви разкрия някои факти. Ние тъкмо бяхме взели властта в ЦСКА. Бяха минали около три месеца от влизането на "Мултигруп" в клуба. До нас преди мача с Левски достигна информация, че "сините" са пробили няколко наши футболисти. Предполагах, че това е поредният слух, появил се на хоризонта. След резила обаче започнахме разследване, което установи, че петима от отбора са ни продали. Знам имената им, но няма да ги разкрия. Но вие може да се досетите, защото през следващия сезон тези играчи бяха разкарани от ЦСКА. Знам, че тогавашните шефове на Левски ще подскочат като ужилени от тези мои думи, но така беше", заяви той пред Блиц.

Вечното дерби се състоя на 23 септември 1994 г., с четири гола (два от дузпи) се отчете Наско Сираков. Титулярният състав на ЦСКА беше съставен от Румен Ненов, Зарко Мачев, Христо Войнов, Радослав Видов, Росен Кирилов, Костадин Янчев, Атанас Киров, Стойчо Стоилов, Петър Михтарски, Виторио Павлов и Христо Коилов. На почивката Костадин Янчев и Росен Кирилов отстъпиха местата си на Филип Филипов и Мартин Зафиров.

За Левски играха Пламен Николов, Емил Кременлиев, Гошо Гинчев , Цанко Цветанов, Александър Марков, Златко Янков, Даниел Боримиров, Наско Сираков, Станимир Стоилов, Николай Тодоров и Илиан Илиев.