Витоша Бистрица - Левски, двубой от 16-ия кръг на Първа лига, стадион "Васил Левски", начало: 17:30 часа.

Групата на Левски:

Божидар Митрев, Александър Любенов, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Мики Oрачев, Роман Прохазка, Ивайло Найденов, Нелуц Рошу, Васил Панайотов, Жерсон Кабрал, Антони Белмонт, Жорди Гомес, Габриел Обертан, Антонио Вутов, Сержиу Буш, Жуниор Мапуку

Прогноза на Gol.bg:

Витоша Бистрица е повече от удобен съперник на Левски да покаже, че футболистите на треньора Делио Роси са научили нещо и в атака - последните им три шампионатни победи са все с по 1:0. Срещу новака в Първа лига "сините" ще преследват най-убедителния си успех от началото на шампионата.

Въпреки добрата работа на италианския специалист, продължават да се носят слухове за неговото напускане. Последните спекулации пращат специалиста в националния тим на Италия.

Делио Роси няма особени затруднения при избора на стартов състав. Причината е, че лекувалите контузии Давид Яблонски, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал са на линия за двубоя. Нападателят Жуниор Мапуку също ще бъде на разположение на специалиста. Таранът се оплакваше от болежки в глезена, но вече е възстановен и попадна в групата за мача.

От Витоша пък правят всичко по силите си да вдигнат на крака Григор Долапчиев. През седмицата голмайсторът на Витоша започна подготовка на пълни обороти. В средата на миналия месец юношата на ЦСКА хвърли патериците и се подложи на физиотерапия, след като получи фрактура на крака при гостуването на Дунав на 10 септември.

Първата среща през сезона между двата тима завърши с победа 2:0 за Левски. Отборът на Делио Роси има допуснати само 8 гола в досегашните си 15 мача, като в 11 от тях е записал суха мрежа. Очакванията са за нова суха мрежа срещу най-слабото нападение в първенството. "Тигрите" са се разписвали едва 8 пъти до момента.

Прогноза: Витоша Бистрица - Левски 0:3