Методи Томанов може да стане спортен директор или главен скаут на Левски. Още преди месец той е получил предложение от “сините”, но все още не е дал окончателен отговор. Той е търсен от още няколко родни клуба, сред които ЦСКА 1948 и Арда. Освен това има предложения и от чужбина - две от Европа и едно от Южна Америка, пише "Тема спорт".

Томанов се раздели с Лудогорец през есента, след като бе в основата на седемте поредни титли на “орлите”. Интересът към него е дошъл още през януари и тогава са били проведени първите разговори. Очаква се той да даде окончателен отговор след дербито с ЦСКА или най-късно след Общото събрание на 6 март. На този етап Томанов изчаква и обмисля офертите към него, като не бърза с отговора си.

Той е работил с Васил Божков в ЦСКА, където бе помощник-треньор на Стойчо Младенов през сезон 2002/2003 година, когато “червените” печелят шампионската титла. Тогава Божков бе собственик на “Армейците”, а Томанов освен помощник треньор, бе още и анализатор и скаут на тима.

Левски няма спортен директор от есента на 2017 година, когато тази длъжност бе закрита. През последните години на тази позиция се сменяха Георги Иванов-Гонзо, Станислав Ангелов и Даниел Боримиров. След освобождението на последния за кратко бе създадена длъжност “координатор по спортните въпроси”. Тя бе изпълнявана от Асен Букарев, който обаче напусна след кратък престой.

През последните месеци бившият изпълнителен директор на Левски Красимир Иванов и Спас Русев на няколко пъти споменаваха за назначаване на нов спортен директор, но до такова така и не се стигна. След имената, които се споменаваха, беше и вече освободеният главен скаут Кирил Вангелов. Не е изключено на мястото на Вангелов в Левски да започне Андрей Желязков-Жужо, който да работи в тандем с Томанов по селекционните въпроси.