Мениджърът Николай Жейнов е оттеглил иска си за обявяване на несъстоятелност на Левски. Това разкри самият той пред Спортал. Агентът обясни, че е постигнал споразумение с изпълнителния директор на "сините" Павел Колев само с няколко думи.

"Постигнахме споразумение с Левски, с което се прекратява делото за несъстоятелност. Вчера го подписахме и мисля, че в началото на другата седмица ще бъде внесено в съда, така че мога да успокоя всички. Разбрахме се за по-малко от 45 секунди. Още с встъпването си в длъжност Павел Колев ми се обади и решихме казуса веднага. Договорихме неща, които те предложиха и аз приех", каза Жейнов.

"Над шест или седем пъти съм се опитвал да се свържа с предишното ръководство. Когато нямаш никаква комуникация с тези хора и виждаш, че клубът изпада в свръхзадлъжнялост трябва да алармираш цялата синя общественост какво се случва в клуба. Аз от година и половина не съм работил с клуба по никакъв начин, защото знаех какво става. Комуникирал съм и със Спас Русев, и с Красимир Иванов, но без никакъв резултат", обясни още мениджърът.

Жейнов разкри още, че до края на месеца се очакват трансфери и в трите водещи български клуба - Лудогорец, ЦСКА и Левски. Той добави, че има и сериозен интерес към звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. 

"Ще има входящи трансфери в Лудогорец, ЦСКА и Левски до затварянето на трансферния прозорец. Ще бъде интересно. Казвам го и като човек, който ще участва в някои от трансферите, и като запознат човек от бранша. Трансферът на Кирил Десподов в Каляри е сполучлив. По-добре ли щеше да бъде да отиде във водещ отбор от Серия "А", но да бъде резерва? Понякога големите клубове работят на трансферния пазар чрез по-малки. Ако Интер беше поискал Десподов, цената нямаше да е четири милиона, а четиринайсет". 

"Тодор Неделев е футболист, който заслужава трансфер в чужбина и мисля, че ще го постигне. Разбира се, важно е да съвпаднат желанията на Ботев и Неделев. Има интерес към играча. Дали е европейски клуб, или става дума за Азия? Да кажем, че е от Евразия. Очаквам скорошен трансфер на българин в Скандинавия", каза още Жейнов.