Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира актуалните събития около клуба. Той засегна и въпроса има ли директива, която да помогне на „сините” да триумфират в Първа лига. За подобно нещо алармира босът на СлавияВенцеслав Стефанов след загубата от Левски в миналия кръг.

"Аз, доколкото разбрах, директивата е от Хасан Чинчири, трябва да се направи интервю с него и той да каже как е спусната тя. Това са врели-некипели и даже не ми се иска да влизам в тази тема. Това е от един фолклор, от който ние не сме част. Ние сме европейски клуб и говорим на друг език. Имаме цивилизационни разминавания", сподели Колев пред БНТ.

Според него Левски се намира в борбата за титлата на България не заради огромния напредък в играта си, а защото конкурентите се намират в слаба форма.

“В момента има голяма еуфория в левскарската общност. Ако трябва да сме реалисти, постигането на титла в никакъв случай не е било цел и не е реалистично да се говори за нея по редица причини. Въпреки това, ние се оказахме в битката за нея, а Левски винаги трябва да се бори за титлата. Левские в такова състояние, че да се спускат директиви и някой на всяка цена да иска да стане шампион би било болна амбиция и липса на усещане на реалността”, подчерта Колев.

"На този етап Левски е в борбата заради ниското ниво на конкуренция. Фаворитите за титлата са свалили нивото, това е причината. Ние имаме добри играчи и ще се опитаме като отбор да зарадваме хората, но положението в клуба е такова, че да се разсъждава за титла не е здравословно. Ако победим утре, нещата ще изглеждат малко по-добре. Но има мачове в плейофите, на практика всеки мач е дерби и тогава ще се види кой какви възможности има. Нашата цел е друга", допълни още шефът на “сините”.