Футболистите на Левски са по-свежи след паузата за мачове на националните отбори, заяви старши треньорът Георги Дерменджиев преди двубоя с Ботев Пловдив през уикенда. "Сините" посрещат "канарчетата" в неделя от 20:30 на стадион "Георги Аспарухов".

Преди всичко това обаче Дерменджиев говори за слуховете, че ще бъде сменен с Петър Хубчев: "При всички случаи не е добре, когато се пишат и четат такива неща. Аз съм професионалист, разговарял съм с ръководството и съм приел идеята как ще се развива Левски. Вече го казах, правя го пак - клубът е силен, отборът е силен и футболистите са спокойни. Мисля, че неделя ще изнесат добър мач".

"Футболистите ни искат отборът да върви в посоката, в която е тръгнал. Те знаят каква е била обстановката преди и каква е в момента", продължи старши треньорът на Левски.

"Работихме достатъчно през паузата и играчите ни ще бъдат по-свежи. Направихме две учебни игри с отбори от школата, което винаги съм предпочитал, защото младите момчета се интегрират. Доволен съм от двете игри и от тренировките. Отборът по моя преценка се освежи", каза още Дерменджиев.

"Ботев е отбор, който се опитва да играе футбол. Мисля, че ще стане един добър мач", завърши той.