Левски влиза в битка с Динамо Букурещ за правата на италианския халф Диего Фабрини, пише "Тема спорт". Офанзивният халф е собственост на румънския елитен Ботошани. Отборът е във втората осмица, като в нея заема пето място. Припомняме, че през януари се появиха информации, че и Лудогорец следи Фабрини


 
28-годишният Фабрини е изиграл 24 двубоя за първенство, в които е реализирал 5 гола. Според румънския сайт fa-natik.ro до вчера преминаването му в Динамо се е считало за сигурно, но това вече не е така. Причината е, че интерес към него е декларирал и Левски. Диего има контракт с Ботошани и за следващия сезон, което означава, че за него ще бъде плащана трансферна сума.
 
Диего Фабрини е роден на 31 юли 1990 година, висок е 181 сантиметра. Професионалната му кариера стартира в Емполи, а в родината си носи още екипите на Удинезе, Палермо, Сиена и Специя. Играл е в английските Уотфорд, Милоул, Бирмингам Сити и Мидълзбро. Носил е екипа и на испанския Овиедо, от който през лятото на 2018-а преминава в Ботошани.
 
Фабрини е бивш младежки национал на Италия (12 мача с 1 гол), като има и един мач за Скуадра адзура. Той дебютира за тима на 15 август 2012 при поражението с 1:2 от Англия - влиза като резерва в последните 6 минути.
 
Това е вторият италианец, който е попаднал в полезрението на Левски за лятна селекция. В Румъния вече съобщиха, че главният скаут на клуба Богдан Патрашку е наблюдавал на живо изявите на нападателя на Динамо Букурещ Матиа Монтини. В 16 шампионатни мача той е реализирал 9 гола за червените кучета. Нападателят е роден на 28 февруари 1992 година, висок е 175 сантиметра.
 
Кариерата му преминава предимно в Серия В и Серия С на италианския футбол в отбори като Ливорно, Бари, Юве Стабия, Беневенто, Арецо и други. Иначе той е юноша на Рома като с джалоросите печели юношеското първенство Примавера и става голмайстор. Има и един мач за отбора до 20 години на Италия.
 
Интересното е, че Монтини бе наблюдаван от Патрашку в двубоя срещу Ботошани, който столичния тим спечели с 1:0. И именно в него впечатление му е направил и халфа Диего Фабрини.

Както е известно, по селекцията на Левски работи мениджърската компания на мастития румънски агент Джовани Бекали. Той е личен приятел на благодетеля на сините Васил Божков.