Ръководството на Левски уволни старши-треньора Георги Дерменджиев, пише Спортал.

Днес следобед изпълнителният директор на "сините" Павел Колев обявил на специалиста, че повече няма да бъде наставник на 26-кратните шампиони.
 
Фатална за пловдивчанина се превърна загубата с 1:2 от Берое на стадион "Георги Аспарухов" на Разпети петък. Поражението беше трето за столичани под негово ръководство от 11 мача в Първа лига.
 
Предните две бяха допуснати от бившия му тим Лудогорец, като и в двата случая "орлите" спечелиха с по 2:0 в София. Така 64-годишният специалист изкара само 88 дни начело на столичния гранд, в които записа пет победи, три равенства и три поражения.
 
Трикратният шампион с Лудогорец подписа договор с Левски за два сезона и половина, след като смени Славиша Стоянович на лагера в Кипър на 21 февруари.
 
За негово съжаление той влезе в историята, като първият треньор на Левски, който не успя да спечели нито едно от четирите си домакинства в първенството на "Герена", записвайки равенства с Локомотив (Пловдив) - 1:1, и Ботев (Пловдив) - 1:1 и поражения с 0:2 от Лудогорец и 1:2 от Берое.
 
Съставът на Дерменджиев отбеляза 14 гола под негово ръководство и допусна 11 попадения. Три пъти "сините" не успяха да се разпишат, а пет пъти Николай Михайлов запази вратата си без гол. Той оставя Левски на трето място с актив от 59 точки.
 
Така сините се разделят с трети треньор през този сезон, в който стартираха кампанията с Делио Роси. Италианецът беше уволнен след резила от Вадуц, докато бъдат оправени документите на Славиша Стоянович и той да пое отбор, тандемът Георги Тодоров - Тодор Симов води тима в първите два кръга. Сърбинът пък беше заменен януари тази година от Дерменджиев.