Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира раздялата с треньора Георги Дерменджиев и заяви, че назначаването на пловдивчанина е бил грешен ход, след като не се с получило сработване между него и отбора. Шефът допълни, че се разглеждат кандидатурите за нов старши треньор, но отказа да обсъжда името на Петър Хубчев. Колев изтъкна, че Хубчев е селекционер на националния тим и Левски не желае да се намесва в отношенията между него и Българския футболен съюз.

„Игровият облик и слабото представяне с Берое. За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем. Мачът с Берое е основната причина. Разбира се, въпросът е, че усещането на тези, които са близо до отбора е, че такова напасване не се получаваше. В такива ситуации обикновено, за жалост, жертва е треньорът“, сподели Павел Колев.

„Това е сложен въпрос. Не мисля, че има конкретна личност, чието търпение е свършило. Важно е търпението на феновете да не свърши, не може да се отрече, че Дерменджиев даде всичко и работи професионално. Не мога да кажа лошо за него. Това, което бе сериозен проблем за него, бе бавното адаптиране и вкарване в титулярния състав на младите, а това бе основна цел“.

„Георги Тодоров е израснал тук на стадиона. Прекарал е живота си в Левски. Наясно е какво представлява клубът. Работи в школата. Краси Петров ще помага. Това бе най-безболезнената промяна с цел да разтърсим отбора и да покаже максимума от възможностите си. Мисля, че отборът може много повече. Целта е да постигнем максимума от точки в оставащите мачове. Има избистрени кандидатури (бел. авт. - за нов треньор на Левски). Като има яснота и изберем един, ще кажем. Хубчев е треньор на националния отбор. В тези отношение ние като клуб не желаем да сме страна. Ако напусне, би могъл да е опция. Сега не е обсъждан“, добави директорът.

„С Херо съм говорил няколко пъти през тези 3 месеца по различни теми. Той винаги е вариант. Той е сред най-добрите у нас. И с Мъри съм говорил, но там нещата не са на дневен ред. Той гледа към чужбина и има атрактивни предложения. Не е невъзможно да има чужденец за треньор, но е трудно заради адаптацията. В Левски не се работи лесно и трябва да е наставник готов да приеме такова предизвикателство“.

„Текучеството на треньорския пост се дължи на грешка. Може сега да отчетем, че назначаването на този треньор (б.р. Георги Дерменджиев) бе грешка. Когато има такава, по-добре да я признаеш навреме, за да не се затъва. С Дерменджиев се разделихме коректно. Само уважение за него. Целта е да вдигнем отбора. Познавам Тодоров добре. Той държи на дисциплината и намира лесно език с играчите. Познава голяма част от тях. Предполагам неговото присъствие ще посъбуди играчите. Имаше някакво психологически затормозяване. Много спекулации има в Левски и допускам, че това затормозява футболистите. Въпреки че те са професионалисти, и не бива да допускат такива неща“.

„Мисля, че Левски ще се класира за Лига Европа. Сега тема е какво ще прави там при нивото, което се иска там за успешно представяне. Селекцията се прави в момента. Поне от тази гледна точка нещата се движат добре. Имаме набелязани. Искаме да имаме новите до началото на подготовката на 8 юни, без значение кой ще е треньор. Има си скаутско звено. Работи и сега по селекцията. Ако някой се притеснява, че може да не се задържи, по-добре да не идва. Имам притеснения как ще се отрази направената селекция с новия треньор. Поне според мен треньорът трябва да се съобразява с философията на клуба. Има опции за треньор. Гаранции, че няма да сбъркаме не се наемам да дам. Малко безотговорно е да се дават такива. Ще си понесем вината. Срок, вчера, тогава трябваше да е ясно. Аз бих искал да кажа за мен, най-правилно бе да се залага дългосрочно на един треньор. Когато обаче сработване между него и отбора няма, е по-добре да се вземат мерки. Мисля, че и Дерменджирев бе съгласен с мен“, каза още Колев и потвърди, че Димитър Телкийски, Тодор Симов и Краси Петров остават в щаба на Тодоров.

„Господин Божков не се занимава с треньорски смени. Тази смяна бе провокирана от липсата на облик на отбора. Обсъдихме с Управителния, Надзорния съвет и скаутското звено. Това, което мога да кажа, е, че аз смятам, че когато един треньор работи 2-3 месеца с един отбор, резултатите  трябва да започнат да се виждат на терена. Когато не е работил достатъчно дълго, както бе в случая на Дерменджиев, може да не се виждат постоянно, но поне за 10-15 минути. При Дерменджиев за жалост не се получи“, завърши шефът в клуба.