Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон се завърна в София след 7-месечно отсъствие заради скъсани кръстни връзки на коляното. Бранителят проведе и първата си тренировка със "сините", като разказа пред клубната телевизия за периода си на възстановяване.

"Пропуснах много, но е чудесно е, че се завърнах и отново стъпих на терена. Всички много ми липсваха и сега ми е приятно, когато ги виждам. В момента съм гладен за игра и искам да се върна на терена. Върху това съм фокусиран. Ситуацията с контузията беше наистина тежка. В следващите седмици ще тренирам отделно и ще се опитам да дам положителна енергия на останалите момчета, както и да им помогна с каквото мога", каза исландецът.

"За пръв път получавам такава сериозна контузия и чух, че това е една от най-тежките травми. Първият месец след травмата бе много труден с операцията и възстановяването, което започнах. Бях фокусиран обаче върху това да се върна на терена и времето мина много бързо, след като пред мен стоеше само една цел", призна централният бранител. Ейолфсон обясни по-подброно как точно е преминало лечението му, което е започнало в Барселона и е продължило в родината му.

"През първия месец след операцията бях в Барселона и започнах с някои основни неща, защото след нея движението ми бе много ограничено. Беше важно да правя много разтягания. След това се върнах в Исландия и започнах работа с физиотерапевт. Той е много добър специалист, познавам го от работата ми в националния отбор. Работихме заедно с него здраво на терена, дори когато валеше сняг. По този начин преминаха последните 5 месеца, преди да се завърна в България", каза той.

"Реалиситично е да започна лятната подготовка пълноценно с отбора. Ще видим как ще протече всичко, но засега съм добре. В сравнение с последните месеци имам голям напредък", отбеляза футболистът.
"Много съм щастлив, че се завърнах, че отново имам възможност да покажа истинското си лице и да благодаря на всички за подкрепата и милите съобщения, които ми дадоха кураж. Чакам с нетърпение да играя. В отбора има нови момчета, запознах се с тях. Обстановката тук е много добра."

В края на интервюто Ейолфсон разкри и подробности около личния си живот. "Ожених се. Това стана само шест седмици след контузията. Тогава все още не можех да се движа много добре, но щом има насрочена сватба, няма как да се отмени. Всичко мина много добре и очаквам семейството ми да пристигне в София следващия уикенд", завърши играчът на Левски.