Изпълняващият длъжността временен старши треньор на Левски Георги Тодоров заяви преди мача с Черно море, че очаква труден мач, но се надява футболистите му да покажат добра игра и да излязат крайни победители от двубоя, като така прекъснат серията си от четири мача без победа на "Герена".

"Последната седмица след победата над Ботев в Пловдив мина по-леко. Победите създават спокойствие. Доволен съм от старанието на футболистите през цялата седмица и се надявам това да се покаже и на мача с Черно море. Говорих със Станислав Костов заради реакцията му в мача с Ботев и той разбра, че това са недопустими неща в професионалния футбол. Такива реакции не са добри", каза Тодоров.

Наставникът допълни, че в групата за мача с варненци няма да има сериозни промени, като в нея се завръща единствено казахстанеца Еркебулан Сейдахмет, който лекуваше контузия. Останалите играчи са здрави.

"Черно море винаги е един от стабилните отбори. Те са освободени психически, защото вече не играят за нищо. Имат един наистина добър треньор и ще ни бъде трудно, но трябва да направим всичко, за да прекъснем серията от четири мача без победа на "Герена". Трябва да подходим с агресия и да няма напрежение. Надявам се да направим добър мач и най-важното е да спечелим. Засега политиката на клуба е да залага на собствени кадри и се надявам това да продължи да бъде така", каза наставникът.

Вижте класирането в Първа лига 

"Няма причина да играем под напрежение на "Герена". Това са мачове пред нашата публика. Трябва да търсим добра игра и победа. Отзивите са положителни след мача в Пловдив и е проблем, че вече четири мача нямаме победа на "Герена". Всичко е до характер. В Левски и ЦСКА не е лесно, отговорността е голяма. Но не съм останал с впечатление публиката да оказва натиск на отбора - напротив, подкрепя го.

Това са професионални футболисти, трябва да се отърсят от всякакво напрежение и да могат да покажат играта, на която са способни. Ще бъде притеснително, ако Левски пропусне да се класира за европейските турнири. Играчите на Левски не са слабохарактерни, но е твърде рано все още да мислим за баража", каза още треньорът.

Той добави, че е възможно да има една промяна в стартовия състав, спрямо мача с Ботев, но не е сигурен. 

"Утре може би ще има само една промяна, спрямо мача с Ботев. Става въпрос за средата на терена. Трябва да играем добър футбол, за да спечелим. Станислав Иванов вкара 38 гола при мен при юношите и се надявам, че ще продължи с добрите си игри. Голът, който отбеляза, се надявам да му даде увереност. Надявам се през следващата година Левски наистина да играе важна роля в борбата за титлата, но трябва страшно много хора. Не знам кой ще бъде новият треньор на Левски, но този, за когото вие журналистите пишете, мисля, че е точният човек за клуба", допълни той.

Запитан за кого ще вика в предстоящото дерби между ЦСК и Лудогорец, което може да предреши борбата за титлата в Първа лига, Тодоров отговори:

"Измежду Лудогорец и ЦСКА се надявам да победи Лудогорец, за да имаме възможност, ако победим Черно море, да атакуваме второто място."

Левски приема Черно море в неделя от 19:00 часа в мач от 33-тия кръг на първенството.