Почти сигурният нов национален селекционер Красимир Балъков е поканил в щаба си треньора на вратарите на Левски Димитър Иванков, съобщи dir.bg. Както е известно, Петър Хубчев подаде в БФС молба за напускане на трикольорите.

Именно той ще е новият наставник на сините. Хубси ще вземе със себе си и щаба от националния тим - помощниците си Левон Апкарян и Георги Донков, както и треньора на вратарите Армен Амбарцумян.

БФС през следващата седмица официално трябва да обяви името на новия селекционер, защото следващите евроквалификации са в началото на юни - на 7-и гостуваме на Чехия, а три дни по-късно приемаме Косово. В първите си две срещи направиха 1:1 срещу Черна гора в София и 1:1 с Косово в Прищина).

Най-късно до 21 май трябва да бъдат пратени повиквателните на легионерите за тези два двубоя. Първоначално от БФС планираха да свикат Изпълком за 15 май, сряда, и на него да обявят официално името на следващия селекционер. Най-вероятно обаче сбирката на ръководния орган на централата ще измести заседанието си за ден по-рано - вторник, 14 май, защото на следващия ден е финалът за Купата на България между Ботев и Локомотив Пловдив.

Красимир Балъков иска гаранции за дългосрочно сътрудничество с федерацията. Той има контракт с Етър до края на сезона, като ще опита да изведе болярите до евроквота през седмото място в първенството и баража за Лига Европа.

Освен Иванков в щаба му ще влязат Йончо Арсов, а почти сигурно в него ще бъде включен и настоящият му помощник на "Ивайло" Станислав Генчев. Той е гласен за анализатор. Иванков започна като наставник на вратарите на сините през зимата.

Той бе поканен от Славиша Стоянович, а след това продължи да работи с Георги Дерменджиев, остана и в щаба на Георги Тодоров.