Мегазвездата на Левски Валери Божинов не спести похвалите си за новия треньор на "сините" Георги Тодоров след победата над Черно море с 5:1 в мач от 33-ия кръг на Първа лига. Нападателят даде ценен съвет на ръководството с надеждата Тодоров да остане за постоянно на поста си. Според Божинов точно това е правилният човек за тима, посочвайки доводи за това.

"Честито на отбора, днес момчетата направиха невероятен мач и зарадвахме феновете. Отдавна не бяхме вкарвали толкова голове на "Герена". Уважение и респект към Черно море, но заслужени ги победихме днес. Искам да поздравя и старши треньора Георги Тодоров, който влага сърце и душа в работата си до момента с нас. Вкара настроение, вкара усмивки в нашите лица. Той и щабът му са невероятни хора и идваме всеки ден с усмивка и настроение", коментира Божинов след мача.

"Г-н Тодоров всеки ден говори с футболистите, вдъхва ни увереност, така прави, че дори и младите футболисти да се чувстват звезди. Виждате, че и Стаси, и Деян, всеки един млад футболист влиза и се раздава. Тези млади момчета заслужават да играят. Аз наистина се надявам клубът да направи така, че да остави г-н Тодоров на поста, защото наистина заслужава и мисля, че той е правилният човек за Левски. Той е левскар, дълги години работи тука, играл е в отбора".

"На Левски му трябва левскар и той е правилният човек. Но има си ръководство, г-н Колев и г-н Бекали решават и заедно с г-н Божков ще определят кой да е треньорът. Но този човек заслужава респект с това, което на нас ни вкарва в главите. Върши си много добре работата и искам да го поздравя за уникалната работа. Липсваха малко усмивките, но благодарение на него ги има".

"Той е човек с огромен опит зад гърба си, отдавна не е бил треньор на мъжки отбор. Всеки един от нас идва с желание да се раздава, самите футболисти осъзнаха всичко. Той им показа в много разговори с тях какво означава фланелката на Левски и трябва да си оставяш душата на терена. Като сложиш синята фланелка е привилегия. Левски е голям клуб и заслужава уважение", добави нападателят на „сините“.