Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев - Кокала не планира никакви тържества по повод десетата година, откакто изведе “сините” до титлата. Нещо повече - специалистът смята, че подобна годишнина без трофей на “Герена”, е нещо недопустимо.

“Десет години без титла и купа - това не може да се случва в отбор от ранга на Левски. Лошото е, че феновете свикнаха с това нещо. Сега си пишем десета загубена година. Това са пропилени пари и всичко", сподели легендата.

"Дори и да се спечели баражът за Лига Европа, аз това не мога да го приема. Откърмен с титли на Левски и като футболист, а после и като треньор. Не е имало празна година! А сега…Слушам, че бюджетът щял да се намалява и да се налагат млади футболисти."

"Това звучи хубаво, но трябва да стане и с преследването на цели и спечелването на някакъв трофей. Хора, разберете го това - Левски не може без титли и купи! Левски е отбор, от който трябва да се изисква. Левски трябва да държи високо ниво”, коментира Кокала пред “Тема Спорт”.

Той говори и за предстоящия мач с ЦСКА днес от 18,00 часа.

“Предимството на Левски е, че не се бори за нищо и в последно време играе освободено. Съперникът знае отлично за какво играе. Дербито ще бъде оспорвано, но Левски няма от какво да се притеснява”, казва Емил Велев, който допълва, че не вижда нищо лошо в това бившият наставник на “сините” Люпко Петрович да стигне до титлата и с ЦСКА.