Исканият от Левски италиански полузащитник Диего Фабрини по всяка вероятност ще премине в Динамо Букурещ, съобщава местната преса.

Трансферът на Фабрини на "Герена" беше считан за почти сигурен, но агентът на играча Флорин Маня заяви за gsp.ro, че той е много близо до сделка с клуба от румънската столица.

"Водим разговори с Динамо и сме много близо до споразумение. Смятам, че това ще отнеме ден или два. Преговорита са напреднали. Имаме оферта и Диего е много доволен от предложеното. Адвокатите преглеждат документите. Има още някои дребни детайли за доуточняване, но предложението е добро. Трансферът ще стане факт, освен ако не получим друга страхотна оферта в следващите два дни", коментира Маня.

28-годишният италиански атакуващ халф играе като преотстъпен в Ботошани от английския Бирмингам Сити от септември, но контрактът му изтича през лятото и той става свободен агент.

Фабрини записа 5 гола и 4 асистенции в 30 срещи на Ботошани през кампанията и от клуба искат да го задържат в състава, но не могат да си позволят финансовите му изисквания за месечна заплата от 20 хиляди евро.