Левски днес празнува 105-годишнината си. Клубът е основан на 24 май 1914 г. от млади гимназисти и кръстен на националния герой Васил Левски.

Ето какво написаха от "Герена" по повод празника си:

105 години памет! 105 години страст и любов! 105 години чест и слава! 105 незабравими лета от мига, в който група момчета от II мъжка гимназия проведоха учредителното събрание за образуване на официален спортен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът, който Борис Василев-Боркиша ориса с думите „Левски“ ще го кръстим!“. За да пребъде и до днес завета за доблестта, достойнството, борбата и смелостта.

Вече 105 години всички, свързани със „синята“ идея, споделяме радости и вълнения. Моменти на велика еуфория от успеха и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби. Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме примера на великите имена, които създадоха мита за величието на футболната игра. Защото името ни задължава. Защото „Левски“ е и винаги ще бъде онази искра, която пали огъня на страстта дори в най-тежките моменти.

Дори в онези мигове, когато всеки би се отказал, ако нямаше насреща си своя най-голям капитал – „синята“ публика. Тази, която никога не се предаде! Тази, която е винаги и навсякъде до своя клуб! Тази, която никога не изостави своя отбор! Тази, заради която „Левски“ го има и днес!

105 лета по-късно...

Заедно до последен дъх!