Шансовете на казахстанеца Еркебулан Сейдахмет да остане на "Герена" и за следващото първенство намаляват с всеки изминал час, пише "Тема спорт".

Той пристигна при сините малко преди началото на пролетния дял на първенството под наем от руския елитен Уфа. Казахстанецът дойде на "Герена" с препоръките на Станимир Стоилов, който му е бил селекционер в националния отбор.

През пролетта Еркебулан често бе преследван от травми и затова не успя да се докаже. Той бе на терена едва в 3 шампионатни мача. В два от тях бе титуляр, но така и не остана на игрището до последния съдийски сигнал. Сейдахмет изпадна и от мъжкия национален отбор на Казахстан и бе пратен при младежите.  Селекционерът Михал Билек пък разкри и мотивите си. 

"Защо Сейдахмет не бе в състава? Отговорът е лесен. На младите играчи им е нужна игрова практика. В последните осем месеца обаче Еркебулан е участвал само в 3 мача. На един сбор на националния отбор получи травма, от която се възстановяваше 5-6 седмици. Едва в последните два кръга на българското първенство игра за Левски, при това общо около 60 минути. Липсваше му практика. Затова и взехме решение да тренира с младежкия национален тим. Ако играе добре за него и вкарва, ще бъде върнат при мъжете", каза Билек пред медиите в Казахстан. Договорът за преотстъпване на Сейдахмет от Уфа в Левски е до края на годината, но сините ще пробват да го прекратят предсрочно.