Холандски клуб е отправил запитване за централния защитник на Ботев и националния отбор на България Кристиан Димитров, пише "Тема спорт".  Става въпрос за тим, в който новият треньор на канарчетата Желко Петрович е работил. 

През миналата кампания специалистът бе помощник в Утрехт. През 2016/17 пък бе начело на АДО Ден Хааг. 22-годишният Димитров остави отличен сезон зад гърба си и предизвика интереса на доста клубове. 

В началото на кампанията се смяташе, че той ще е резерва при канарчетата. Младокът обаче се наложи като несменяем титуляр. Той взе участие в 33 шампионатни двубоя, в които вкара 4 гола. 

Освен това бе с основен принос за достигането на канарчетата до финала за купата - реализира решителното попадение на реванша с ЦСКА. Логично бе повикан и в националния отбор. 

Димитров започна като титуляр в евроквалификацията срещу Чехия (1:2), а в тази срещу Косово (2:3) се появи като резерва и вкара попадение.

Кристиан е силно желан и от Левски - шефовете на сините водят преговори за откупуването му. В момента Ботев е на лагер във Велинград, а Кристиан Димитров и другият национал - Тодор Неделев, трябва да се присъединят към тима.