До момента през подготвителния период треньорът на Левски Петър Хубчев нямаше възможност да прави експерименти по време на контролните срещи. В първия лагер в Добринище той разполагаше с едва 12 футболисти. В двете проверки - с РБ Брагантино и Зенит нямаше как да използва две различни единадесеторки. 

В сряда "сините" направиха удар с привличането на австрийския нападател Дени Алар. С идването му се очаква и Хубси да смени тактиката на тима. През годините, с малки изключения, столичани винаги са играли 4-2-3-1, пише "Тема спорт". 

С наличието на Алар и Станислав Костов в състава, а и твърдото желание да бъде привлечен още един нападател, то Хубчев може да си позволи да наложи тактика с двама на върха на нападението. Така Левски ще заиграе в схема 4-4-2. Така на терена ще са голмайсторът на тима от миналия сезон и новото австрийско попълнение. През годините Костов е бил и на позицията зад централния нападател. 

При вариант с двама на върха ще се дублират Давиде Мариани и Франко Мазурек. Аржентинецът едва ли е привлечен, за да бъде алтернатива на швейцареца, което ще рече, че Мариани ще бъде преместен на фланга. През миналата кампания той игра на крилото в няколко двубоя. В следващите дни се очаква и още един флангови играч. 

От новите попълнения Янис Каргас дава заявка за твърдо титулярно място. Очаква се в началото гъркът да си партнира с Нуно Рейш, а когато бъде готов за игра, титуляр ще бъде Холмар Ейолфсон. 

Вратарят Милан Миятович се представи великолепно срещу Зенит и няма да е изненада, ако именно той е титуляр за Левски в официалните срещи.