Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев коментира старта на "сините" в Европа. Днес тимът на Петър Хубчев замина за Словакия, където утре ще се изправи в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу Ружомберок.

"Не знам дали Левски е готов за първия мач в Европа. Това трябва да го кажат хората, които са в клуба. Гледахме контролите, видяхме нови физиономии... Дано свършеното до момента е достатъчно, за да се бие Ружомберок", започна Велев пред Блиц.

"Мисля, че новият халф от Аржентина Франко Мазурек е много добър играч. Ще му трябва малко време, но е добър. Видяхме, че Левски имаше проблеми в контролите. Те бяха най-вече в разиграването на топката и изграждането на атаките."

"Добра тенденция е включването на младите, въпреки, че не се представиха добре срещу германския четвъртодивизионен отбор. Но това не е някакъв признак, че децата нямат качества. Напротив, трябва да им се дават възможности за изява."

"Трябваше да се случи и това с чужденците, които бяха разкарани. Когато един играч не ти върши работа, той трябва да бъде заменен. И на тяхно място да се вземат нови, които да са от полза. Не искам да коментирам ръководството."

"Смятам, че Ивайло Петков не е за Левски и за този пост, но щом това е решение на ръководството ние трябва да го приветстваме. Само дано ни зарадват с успехи. Нека им дадем време да си разгърнат качествата."

"Словаците играят добър футбол, разчитат на много единоборства. В този регион се играе здраво, а в това отношение ние отстъпваме много в последните години. Спомням си, че ние когато играехме основното беше агресивността. Заедно с качествата. Без агресия не се играе футбол, като не говоря за грубости и жестокост, а да се играе бърз футбол, мощно, на скорост."

"Това е специфично за тези отбори като Ружомберок и за футбола в този регион. Това ще бъде разликата в утрешния мач. Всеки отбор обаче е преодолим. Футболът се изравни много, видяхте това и миналата година срещу Вадуц, които въобще не бяха лош отбор. Силите в Европа са много изравнени вече. Всичко е въпрос на нагласа и подготовка", каза още Кокала, който прогнозира продължаване напред за Левски.