Съперникът на Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа АЕК Ларнака ще изпрати свой скаут на стадион "Ивайло", съобщиха местните медии. 

Кипърците са се заели сериозно с разузнаването на сините, след като имаха сериозни трудности с преодоляването на молдовския Петрокуб на старта на надпреварата. 

"АЕК елиминира съперника си с две победи с по 1:0, но отборът ще трябва доста да подобри играта си, ако иска да стори същото и с българския Левски".

"Съперникът на тима от Ларнака без много да се напряга спечели на два пъти срещу словашкия Ружомберок. При това без да допусне гол в мрежата си. АЕК го чака тежък противник и ще трябва да бъде доста внимателен“, пишат местните.

Левски пък ще трябва да използва записи на двубоите на тима от Ларнака срещу молдовския тим. Причината е, че първенството в Кипър започва в края на август, пише „Тема спорт“. 

Първият мач е на 25 юли, четвъртък, от 18.30 часа в Ларнака. Реваншът е седмица по-късно, на 1 август, от 19.30 часа при закрити врати на „Герена”.