Днес Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа казуса от първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок. В Словакия възпитаниците на Петър Хубчев бяха безапелационни и победиха с 2:0.
 
Сините имаха сериозна агитка, но заради поведението на част от феновете клубът е заплашен от нова тежка санкция от евроцентралата. Причината е, че от български фенове е бил "издигнат флаг със забранен символ".
 
Заради това бе повдигнато обвинение на клуба по член 14 от Дисциплинарния правилник на европейската централа. По него се санкционират всички знаци, които призовават за дискриминация на базата на цвят на кожата, раса, религия, принадлежност към етническа група, пол и сексуална ориентация. На знамето на синята агитка е имало череп над кръстосани кости.
 
Наказанията, които грозят клубовете, са частично или пълно затваряне на стадиона и глоба от 50 хиляди евро. Левски обаче вече е наказван за подобни провинения и това е рецидив за клуба. 
 
В момента сините изтърпяват санкция от 2 мача при закрити врати (реваншът срещу Ружомберок бе без публика, така ще е и срещу АЕК Ларнака) заради деянията на фенове в двубоите срещу Вадуц от миналия сезон в Лига Европа. Затова и на "Герена" се опасяват, че могат да отнесат жестоко наказание.
 
Поради страх от нови инциденти от клуба отмениха слагането на видеостена пред стадиона за сблъсъка с Ружомберок в София. Сините излязоха с призив и към привържениците, които ще подкрепят тима в Ларнака в четвъртък. 
 
"Нека подкрепят тима без прояви на агресия, насилия, расизъм и ксенофобия, тъй като могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА", се казваше в него.