Треньорът на АИК (Ларнака) Иманол Идиакес очаква два равностойни мача с Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Кипърците приемат "сините" утре, а реваншът е след седмица на "Герена". 

"Очаквам два много равностойни мача. Нивото ни е сходно. И двата отбора са в началото на сезона, въпреки че те имат малко предимство, защото вече изиграха и два мача в първенството. Малките детайли ще решат крайния победител. Ще трябва да бъдем много внимателни в това отношение и да се възползваме", заяви Идиакес.

"Няма напрежение. Знаем, че сме силни като домакини. Уверени сме в силите си. Очакваме да продължим да играем силно на наш терен пред нашите фенове. Ще се опитаме да играем така, че да спечелим", допълни той. Испанският спец вярва, че е анализирал добре играта на Левски. 

"Левски е добър отбор, знае ясно какво иска на терена и как да го постигне. Съперникът умее да разиграва добре топката, разполага със силни защитници и двама вътрешни халфове. Имат опасни бързи крила, които могат да ни създадат проблеми на контраатаки. Мариани е добър плеймейкър, който е важен за тях, защото води играта и дава ритъм на отбора им. Срещаме добре балансиран противник. В четири мача са допуснали само един гол. Това говори за тяхната сила. Ще бъде трудно", каза Идиакес. 

"Очаквам утре да играем още по-добре в сравнение с първите ни мачове, да се борим, да дадем всичко от себе си. Все още не съм определил титулярния състав, но вярвам на играчите ми. Не знам дали ще има проблеми, но ние постоянно търсим най-доброто за отбора. Хубавото е, че нямаме проблеми с контузии, а и Матия Шполярич вече е на разположение", допълни той.

Защитникът Микел Гонсалес е оптимист за крайния успех, а футболистите от състава са мотивирани да повторят силното си представяне от миналия сезон, когато играха в груповата фаза.

"Знаем какво е да играем в Лига Европа. Успехите от миналия сезон са допълнителна мотивация за нас. Предстои ни много важен мач срещу силен съперник. Ако играем нашия футбол, имаме добри шансове да спечелим. Уверени сме, че ще изпълним целта. Атмосферата в съблекалнята е страхотна. Щастливи сме, че играем в Евротурнирите и амбицията ни е да продължим в турнира възможно най-далеч", каза Гонсалес.