Голмайсторът на Левски Станислав Костов ще продължи да се готви на специален режим и в Добринище, пише „Меридиан Мач“. Състоянието му все още не се е подобрило, въпреки че от юли не е участвал в мач. Тогава за последно се появи като резерва при победата над Ботев (Пд) с 3:1.

Треньорът Петър Хубчев пък бе категоричен, че повече няма да рискува със здравето му и иска той да бъде възстановен напълно. Това обаче не се случва до момента, въпреки усилията, които хвърлят на „Герена“. Така почти сигурно е, че Костов ще отпадне от сметките на Хубчев и за четирите мача, които остават до края на септември.

Вижте класирането в efbet Лига

Три от тях са за първенство - с Черно море, Славия и Ботев (Враца). Освен това на "сините" им предстои и гостуване на Спартак (Варна) в турнира за Купата на България.

Дербито с Лудогорец е на 5 октомври в Разград. На „Герена“ се надяват, че до тогава проблемите на Костов с аддукторите ще отшумят напълно. Голмайсторът е нужен, за да се увеличи конкуренцията в атака. Найджъл Робърта се справя в негово отсъствие, но същото не може да се каже за Дени Алар, който бе взет под наем от Рапид (Виена).