Левски победи Арда с 2:1 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"

Футболистите на треньора Петър Хубчев доминираха почти през цялото време на срещата, но трудно стигаха до вратата на гостите и головете паднаха към края на мача.

Първо Хали Тиам (70') успя да се разпише, а малко след това влезлият като резерва Станислав Иванов (80') вкара гола на успокоението. В добавеното време на срещата Пламен Крумов (90+2') оформи крайния резултат. Кърджалийци имаха възможност да шокират "сините", след като в 69-ата минута Сам нацели гредата.

Така Левски вече има 29 точки и се доближи на 4 от първенеца Лудогорец. "Сините" са и на 3 от Локомотив Пловдив, който обаче има мач по-малко и има нелеката задача да възстанови разликата, ако утре успее да победи ЦСКА. 

Двубоят започна с леко предимство за домакините, които още в първите минути започнаха да разиграват с топката, а първото интересно положение дойде в третата минута. Фелипе Нашименто шутира от пряк свободен удар от удобна позиция, но прати топката на метър от напречната греда на Иван Караджов.

В следващите минути опитите на "сините" да поведат в резултата бяха все по-настоятелни, но добре подредената защита на гостите от Кърджали не позволяваше това да се случи.

В 25-ата минута поредна акция на Левски завърши с удар на Хали Тиам. Халфът получи подаване на метър от границата на наказателното поле. Той шутира, но Караджов се намеси решително.

Неуспешните опити бъде отбелязан гол изнерви 26-кратните шампиони и те започнаха да допускат неприятни грешки в средата на терена, от които футболистите на Арда се опитваха да се възползват, но контрите не им се получаваха. Така първото полувреме завърши без голове.

През втората част натискът на "сините" продължи, но гостите бяха близо до изненадата. В 54-ата минута Иван Коконов отправи силен шут от далечно разстояние, но Милан Миятович внимаваше и изби.

В 59-ата минута Живко Миланов стреля от пряк свободен удар право в стената. Топката стигна до Нуно Рейш, който се опита по атрактивен начин да прати кълбото във вратата на съперника. Изненаданият Караджов обаче все пак реагира и спаси.

В 68-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като Паулиньо бе повален на земята в наказателното поле. Съдията Георги Николов остана безмълвен. Минута по-късно влезлият като резерва Сам шутира по диагонала и нацели лявата греда на Миятович.

В 70-ата минута Левски поведе в резултата. Двойно подаване между Хали Тиам и Найджъл Робърта завърши с мощен удар на халфа на метър от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Караджов.

В 75-ата минута Станислав Иванов бе изведен по чудесен начин. Футболистът успя да намери идеалната позиция за стрелба и шутира. Топката обаче прелетя над напречната греда.

Пет минути по-късно младата надежда на "сините" се реваншира по най-добрия начин за пропуска си. След недобро изчистване на Пламен Крумов, топката попадна в краката на непокрития Иванов, който от близко разстояние отправи неспасяем снаряд - 2:0.

В добавеното време на срещата Пламен Крумов оформи крайния резултат, след като изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар.

Левски - Арда 2:1

Голмайстори: Хали Тиам (70'), Станислав Иванов (80'), Пламен Крумов (90+2')

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Паулиньо, Мазурек (Иванов 53'), Нашименто (Алар 71'), Робърта (Петков 81')
Треньор: Петър Хубчев

Арда: Караджов, Рандъл, Гаич, Крумов, Леони, Мартинов, Сидоел, Коконов (Мартинс 82'), Аморим (Освепян 73'), Лозев, Василев (Сам 62')
Треньор: Стамен Белчев

София, стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Николов
Жълти картони: Райнов, Горанов (Левски); Сидоел (Арда)