Австрийският сайт abseits.at направи сериозен анализ на представянето на Дени Алар в Левски.

29-годишният нападател акостира на "Герена" през лятото. Той е под наем от Рапид (Виена), като контрактът между двата клуба е до края на шампионата.

Материалът за Дени е озаглавен "От жокер до титуляр". Той е доста голям, като в него влизат най-различни статистики като средно голови шансове на мач, единоборства и т.н. 

"Дени Алар бързо записа постижение за клуба си, вкарвайки в дебюта си. Той се разписа при успеха над Ружомберок в Лига Европа, въпреки че се появи на терена едва в 78-ата минута. В следващия квалификационен кръг на турнира - при гостуването на АЕК Ларнака, за първи път бе и титуляр, но бе заменен още на почивката. Впоследствие той ту бе на терена, ту на скамейката. В крайна сметка игра в 16 от 18-те мача на Левски в първенството - 8 пъти бе титуляр, 8 пъти влиза като резерва.
 
Добрата новина е, че от месец октомври той неизменно е в стартовата единайсеторка и получава доста игрово време. Във всичките турнири има 3 гола и 4 асистенции за 950 минути на игрището. В последните 4 мача той помогна на тима си да стигне до 5 от завоюваните 7 точки. В момента Алар е постоянен, играе редовно. Въпреки това изглежда така, че треньорът му все още не знае как да го използва, не е усетил коя е най-удобната позиция за 29-годишния футболист. Първоначално той бе използван на върха на атаката в схема 4-2-3-1. Но в последните мачове е в ролята на офанзивен полузащитник", отбелязва изданието.
 
В Австрия са убедени, че Алар ще изпълни договора си с Левски докрай и няма да се върне в Рапид през зимата. През лятото пък двата клуба ще водят разговори и за постоянен трансфер.

.