Ръководството на Левски е поставило ултиматум на сенегалския халф Кали Тиам. Той има договор с клуба до лятото, а все още не го е подновил. Преговорите текат от доста време и все още не са постигнали успех.

От “Герена” са дали ясен знак на футболиста, че ако до заминаването за втория подготвителен лагер в Турция Тиам не подпише, то през лятото със сигурност ще си тръгне. В момента 26-годишният дефанзивен халф може да преговаря с всеки клуб и дори да сключи предварителен договор, а през лятото да се присъедини към него като свободен агент.

Изпълнителният директор Павел Колев призна, че клубът иска да задържи сенегалеца, който пристигна на “Герена” в началото на 2018 година по настояване на тогавашният треньор Делио Роси. Първите 6 месеца Кали игра при “сините” като преотстъпен от МТК. Той бързо се утвърди в стартовата единайсеторка и в края на сезона от “Герена” откупиха правата му.

През миналата кампания 25-годишният халф бе на терена в общо 32 срещи, в които вкара 3 гола. През есента си спечели доверието и на Петър Хубчев, като бе титуляр в 20 срещи и се разписа веднъж. С изтичащи договори на “Герена” са и Мартин Райнов и Фелипе Нашименто, който обаче няма да получи предложение за удължаване.