Левски удари с 4:1 юношеския национален отбор на Узбекистан до 19 години и записа трета поредна победа в контролите си по време на лагера в Турция.

Контролата се игра на комплекс "Голд Сити" в Алания, като треньорът на "сините" Петър Хубчев даде шанс на повечето си резервни футболисти. Водещите играчи на Левски бяха запазени за последната проверка на турска земя срещу Олександрия на 6 февруари.

Както е известно, на 2 февруари днешният съперник на Левски загуби с 0:2 от юношеския национален отбор на България до 19 години. До този момент сините записаха и победи на арменския Пюник (3:2) и над австрийския Рапид Виена с 2:1.

Мартин Петков откри резултата с гол още в 4-ата минута. Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Марин Петков добавиха още три през първата част, а Хашимов намали на 4:1 в 53-ата минута.

Четвърт час след началото на срещата Илия Юруков опита удар от далечно разстояние, който обаче бе в обсега на вратаря Юлдашев. В 25-ата минута добра акция на „сините“ завърши с изстрел на Фелипе Нашименто от границата на наказателното поле, но стражът на Узбекистан успя да плонжира и предотврати втори гол в мрежата си.

До края на полувремето „Левски“ продължи с натиска и създаде още куп положения, като с три гола в последните десет минути резултатът набъбна на 4:0. Сред голмайсторите се записаха Здравко Димитров в 35-ата, Насиру Мохамед в 40-ата и Марин Петков в 42-ата минута.

През втората част Каргас, Мазурек, Спиерингс и Робърта влязоха в игра. Полувремето започна с по-ниско темпо с оглед на резултата, а Хашимов намали на 4:1 в 53-ата минута. В заключителните минути двата тима си размениха по няколко положения, но до нови голове не се стигна.

Левски: 12. П. Иванов (В); 26. Лозев; 70. Райнов (Каргас - 58); 31. К. Илиев; 6. Найденов; 77. Юруков; 14. Нашименто (Спиерингс - 45); 88. Марин Петков (Робърта - 72); 18. Насиру (Мазурек - 58); 11. Димитров; 79. Мартин Петков