Спецпрокуратурата проверява материали от досъдебно производство срещу финансовия благодетел на Левски Васил Божков, в които има данни за убийства, принуди и изнасилвания, съобщи пресцентърът на прокуратурата, съобщава Dnes.bg.

Част от материалите са свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство, в качеството му на ръководител на организирана престъпна група, е привлечен Васил Божков.

В материалите се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент, съобщиха от прокуратурата.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива. Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.