Информацията, изнесена от собствениците на Левски за финансовото състояние на клуба, е вярна. Това обяви председателят на тръст "Синя България" Даниел Стрезов в предаването "Лице в лице".

За последните 11 месеца са вложени около 24 милиона лева, като сумите са постъпили като спонсорство и дарения, а не като заеми. Това бе съобщено от изпълнителния директор на "Национална лотария" Димитър Ганев на 22 януари по време на втората срещу между Васил Божков и "сините" привърженици. На нея стана ясно още, че дълговете към НАП се погасяват по споразумение за разсрочване, но две компании - "Виваком" и "Главболгарстрой", ще съдят Левски за над 6 милиона лева.
 
От фенския тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на дружеството, поискаха документи, за да проверят достоверността на изнесените данни и да информират общността за реалната ситуация. По-късно срещу Васил Божков бяха повдигнати 7 обвинения от прокуратурата, а самият той напусна България. Преди да преустанови медийните си изяви, той няколко пъти предупреди, че без приходите от "Национална лотария" няма да може да помага на Левски. Днес бяха приети промените в Закона за хазарта, които предвиждат лотарии да бъдат организирани само от държавата. 
 
"Чисто теоретично пред клуба има три хипотези. Първо - финансирането от Божков да продължи под някаква форма. Второ - да бъде "спуснат" нов собственик подобно на Иво Тонев и Спас Русев. Трето - да спре финансирането. При третата хипотеза ще трябва всеки левскар да помисли как може да допринесе клубът да пребъде. Със сигурност има механизми това да се случи", коментира Стрезов.
 
"Предпочитаният от нас вариант е премахването на модела "бащица", за който отдавна се говори. Моментът, в който цялото финансиране на даден клуб зависи от един човек или от неговия бизнес. Няма голямо значение дали той използва клуба за собствени цели и е помолен, или има чисти намерения. Виждаме какво се случва, когато поради една или друга причина този човек или компания престане да финансира клуба", допълни членът на управата на тръста Момчил Лазаров.
 
"Надяваме се, ако се стигне до прекратяване на финансирането - до момента няма официално или неофициално подобно становище - левскарите като общност да помогнат с това, с което могат. Да посещават повече мачове, да купуват карти, билети и артикули. Знаем, че това няма да е достатъчно, но могат да бъдат намерени и още спонсори".