Собственикът на Левски Васил Божков е обещал финансова стабилност до лятото. Това заяви адвокатът на бизнесмена Боян Кайров в интервю за Гонг.

Един от най-богатите българи е със 7 обвинения, сред които за убийства, изнасилвания и рекети. В момента той е задържан в ОАЕ и се работи по екстрадицията му, но това може да отнеме време.

Причината е, че хазартният бос е придoбил coбcтвeнocт зa 1 милиoн дирхaмa – мecтнa вaлутa. Пo зaкoнитe нa федералната монархия, по този начин Божков получава рeзидeнтcкa визa, т.е., закрила от местните власти.

"Божков ми сподели, че по един или друг начин, винаги ще помага на Левски. Ако не той, това ще сторят негови дъщерни компании. Мисля, че до края на полусезона е намерил механизма клубът да бъде подсигурен. Иначе едва ли щяха да дойдат Симеон Славчев, Стайн Спирингс и Деян Лозев".

"В живота има две сигурни неща – смъртта и данъците. Това, което имам като информация и усещане е, че до края на сезона Левски ще запази статуса си на финансово стабилен клуб. Дори чувствам, че отборът може да изненада конкуренцията със златен дубъл", каза Кайров.