Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че клубът се намира в патова ситуация и не вижда изход.

Той добави, че не вижда как ще влязат свежи финансови средства на "Герена" и добави, че през това време разходите си вървят, а в клубната каса има само 200 хил. лв. "А възможностите ни са доста ограничени. Скоро ще дойде време и за заплати на футболисти, а ситуацията е партер. Нямам връзка с шефовете от около две седмици. За съжаление, това ни поставя в доста трудна ситуация. На много от въпросите на служителите и играчите не можем да отговорим", каза Колев в интервю за Дарик радио.

Той заяви, че в петък е говорил около час със спортния директор Ивайло Петков и треньора Петър Хубчев. "Решихме да сме честни със състезателите. Не поемаме ангажименти към тях, които не сме сигурни, че ще изпълним на 100%. Не им спестихме нищо, разказах им каква е ситуацията и ги призовахме да се съберат в юмрук и да ни влязат в положението", добави Колев.

После шефът на "Герена" похвали Хубчев за поведението му, което прехвърля и на футболистите. "При него няма как да стане грешка. Всичко се казва в прав текст, няма увъртания и измъквания. Нещата се говорят такива, каквито са. На когото не му харесва, има и други варианти. Играчите приеха ситуацията спокойно, едва ли съм ги изненадал с новините. Надяват се да се разреши максимално бързо. Нямам съмнение, че в предстоящите мачове това няма да им повлияе и ще играят за своята чест и за тази на Левски", каза още Колев.

Той отправи призив феновете да си купят билети за мача с ЦСКА в събота от 14.45 часа. "Всеки момент ще стартира кампания за купуване на абонаменти карти. Мислим и за дарителска кампания, така всеки желаещ ще даде своя принос за помагането на Левски. Но това е сложно, защото нямам разрешение да отворим такава сметка в една конкретна банка. Ще говорим и с други, но не можем да обещаем нищо. Какво зависи от нас, ще го направим. Крайната цел е да обединим всички фенове. Към днешна дата са продадени около 6000 билети за дербито. В последните дни има активизация на привържениците". 

"Всеки месец в следващите 4 години трябва да плащаме 143 хил. лв. на НАП. Преди година задължението към държавата беше над 7 млн. Имаше угрозата Левски да не получи лиценз за задължение към НАП от 1,4 млн. лв., което в края на миналия февруари беше погасено наведнъж. Имаме 200 хил. в сметката. Част от тях ще бъдат похарчени още до края на седмицата за мача с ЦСКА. Отделно имаме да плащаме ток, вода, парно... Хоризонтът ни е доста къс. Ако не се случи чудо, в края на месеца би трябвало да приключим с финансите. Поне платихме съдийските такси. Ако ситуацията се запази, ще караме на мускули и се надяваме от разбиране на основните играчи", разкри Колев.

Той говори и за евентуални изходящи трансфери. "Конкретно предложение към наши играчи няма, има само заявен интерес. Но ние за това сме тук, трябва да се справим. С администрацията съм говорил преди седмица. Акциите трудно ще бъдат джиросани, защото никой няма връзка с шефовете. Това е един от ключовите моменти. Няма как да знам какви са намеренията на Надзорния съвет. Нямам намерение да си тръгвам от Левски, особено в тази ситуация. Искам максимално бързо да помогна на клуба да се стабилизира. Може да се появи нов собственик, който не иска да работи с мен, но това ще е нормално. През последната година работата беше лесна, с пари, дългосрочен план. Сега ще си проличи кой какво може и до каква степен е ангажиран с Левски, не само за заплатата. Надявам се Левски отново да си стъпи на краката. Ще бъде жалко работата ни през последните 12 месеца да се разруши за дни".

"Досегашният бюджет можеше да се ползва за друго, ако нямаше стари задължения. Те бяха толкова много, че човек направо да се хване да главата. Отделно имахме амбиции да се намесим в борбата за отличията. Ако тази задача отпадне, бюджетът може да се свие. Надявам се след нас никой да не променя нещата в школата. Там работата е отлична, ще се изградят професионални футболисти, но така и възпитаваме хора, които обичат Левски, даже и да не станат футболисти. После те ще се връщат като фенове, това е най-големият актив на Левски".

"DMS е сред вариантите за кампания. Имаше идея парите да отиват директно към НАП, но според мен ще се справим по-добре, ако има дарителската сметка. В такъв случай ще направим сайт, на който ще се пише всичко. Прозрачността е най-важна при тези кампании. Нямам съмнение, че когато Левски е получавал лиценз, документите са били изрядни. Друга тема е как документите са били подписани. Клубът е имал споразумение с НАП, получи наказание да не участва една година Европа и лъснаха задължения от 1,4 млн. лв. към НАП. В периода от 1,5 г. преди моето влизане в клуба, не са били плащани никакви задължения към държавата", каза още Колев.