По информация на БНТ Васил Божков е бил освободен от ареста в Абу Даби. Според националната телевизия местните власти са удовлетворили молбата на Божков да бъде освободен докато трае процедурата по разглеждане на искането за екстрадиция. На Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт.

България не е уведомявана от Обединените арабски емирства (ОАE) Васил Божков да е освобождаван от ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР) във връзка с появила се този следобед информация, че властите в арабската държава са освободили бизнесмена.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждавам", заявиха от МвНР пред "Фокус"

Очаква се по-късно разследващите да поискат официална информация от Обединените арабски емирства дали наистина Божков е пуснат на свобода.

Към момента информацията за това дали Божков е пуснат на свобода не е потвърдена официално от нито една институция у нас.Самият Божков беше задържан в края на миналия месец, след като беше обявен за издирване от България.