Специализираната прокуратура публикува на официалната си страница в интернет сензационни аудио записи от разговори между собствениците "Ефбет" братя Найденови с боса на Левски Васил Божков.

Става въпрос за общо три записа, като са част от доказателствата по обвиненията срещу собственика на "Нове холдинг" и закритата "Национална лотария".

Срещите на Божков с двамата братя Цветомир и Боян са проведени в периода юни-септември и от записите от тях става ясно как са били заплашвани. Четвъртият запис е телефонен разговор между баща им Стефан и Божков от края на миналата година. От записите става ясно, че има заплахи за убийства.

"С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза", съобщават от спецпрокуратурата и допълват:

„Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес. Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.“

Запис 1 чуйте ТУК!

Запис 2 чуйте ТУК!

Запис 3 чуйте ТУК!